Luciaoptog i kirken 2. søndag i advent 2016

I medgang og modgang

Hvert år indbyder Ribe Stift til et skole-kirke samarbejde. Lokalt mødes præst og organist med skolen, dvs. med lærere og elever i udvalgte klasser mellem 3. og 6. skoleår. I skolen arbejder man så i kristendomstimer og/eller i musiktimer med nogle salmer, for så sidenhen at komme i kirken, hvor præst og menighed bygger videre på det grundlæggende arbejde fra skolen. Forløbet afsluttes i Ribe domkirke, som fyldes af stiftets skolers elever, og her får man så mulighed for - med en af skoleelever fyldt domkirke - at synge salmerne i fællesskab.

Årets tema 2016 er "I medgang og modgang", og der er blevet arbejdet med følgende salmer: Sov sødt barnlille, O du Guds lam, Vi kommer til din kirke, I blev skabt som mand og kvinde, Vær du mig nær, Alle mine kilder.

Den 15. november kørte så 4a,4b og 5a med deres lærere (samt organisten) på emnet og arbejdet til Ribe domkirke, hvor vi fik mulighed for at synge salmerne med rigtig mange andre skoleklasser. Derefter gik vi alle på Vikingemuseet, hvor vi spiste vores medbragte mad og sidenhen blev vist om af særdeles dygtige omvisere. Det var en sand fornøjelse at høre og se - men  sandelig ikke mindst at bemærke, hvor oplagte og velforberedte Sønder Omme skoles elever var. En stor cadeau til Britta, Tenna, Annette og Lisbeth,de fire lærere, der havde forberedt klasserne optimalt.