Årets julekoncert med Thisted Kirkes Drenge – Mandskor den 10. december kl. 19.30

Thisted Kirkes Drenge-Mandskor har eksisteret siden 1982 og har med tiden udviklet sig til et af Danmarks bedste drenge-mandskor med et fornemt internationalt ry. Ud over sit virke med højmesser året rundt og jævnlige koncerter i Thisted kirke er koret meget efterspurgt og giver omkring 25-30 koncerter årligt i ind- og udland. Invitationer har bragt koret vidt omkring på adskillige koncertturneer i Europa, Australien og fire turneer i USA ( senest sommeren 2017), alle arrangeret i samarbejde med danske ambassader og generalkonsulater i Europa, Australien og USA. I efteråret 2019 har koret været i England, hvor det gav koncerter i blandt andet flere store kirker i London, i King’s College Chapel og Gloucester Cathedral.

Ved siden af arbejdet ved Thisted kirke er koret også en ofte brugt samarbejdspartner med Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus med 2 -4 årlige produktioner. Ligeledes optræder koret også i radio og fjernsyn.

Koret arbejder også jævnligt sammen med Prinsens Musikkorps.

Koret har tæt samarbejde med både Thy Sangskole og Thisted Musikskole om sang- og hørelæreundervisning for at give sangerne de bedst mulige betingelser for at indfri de krav, der stilles til at synge i et af Danmarks elitekor.

Korets leder siden 2015 er organist og kantor Niels Granvig.

Han er uddannet fra Københavns universitet i musikvidenskab og har siden taget uddannelser som musikleder og organist ved Det kongelige danske Musikkonservatorium. Efter elevtid og lærergerning på Sankt Annæ Gymnasium, hvor han også sang i Københavns Drengekor, var han organist ved Måløv kirke uden for København. Oktober 2015 blev han ansat som organist og kantor ved Thisted kirke, hvor han også leder kirkens drenge-mandskor.

Ved siden at sit arbejde ved Thisted kirke, er han kunstnerisk leder ved Thy Sangskole, leder flere kor på projektbasis i Thy og sidder med i Thisted kommunes kulturledernetværk.

På grund af korets store kulturelle og musikalske betydning for Thisted, for regionen, og for det målrettede elitearbejde med drengene modtog koret og Niels Granvig i 2018 Thisted kommunes kulturpris.

Vel mødt til en hyggelig julekoncert i Sdr. Omme Kirke!

Entre gratis